Smart data

Bisnode verfijnt big data tot smart data
Smart data zijn relevante gegevens

Smart data zijn relevante gegevens

Gegevens zijn de nieuwe grondstoffen van deze tijd – en ze zijn overvloedig aanwezig. Elke dag wordt wereldwijd zestien biljoen megabyte aan gegevens aangemaakt. Bij Bisnode zijn we ervan overtuigd dat wie inzichten, feiten en antwoorden kan halen uit deze enorme hoeveelheden data, de toekomst in handen heeft. Voor ons is het pas op dat moment dat big data slimme gegevens worden.

Het is niet eenvoudig om de enorme omvang te vatten van de gegevens die wereldwijd elke dag wordt geproduceerd. Hoeveel is zestien biljoen megabyte eigenlijk? Een andere statistiek kan deze explosieve ontwikkeling misschien in perspectief plaatsen: 90% van alle gegevens ter wereld is de voorbije twee jaar aangemaakt. Dit omvat zowel gegevens over zakelijke transacties, e-mails, sociale media, blogs, gps, video's als digitale beelden. We overdrijven niet als we zeggen dat deze informatie – die we ondertussen vaak omschrijven als 'big data' – een goudmijn vormt voor ondernemingen. Dat is een van de redenen dat steeds meer bedrijven bezig zijn met gegevensverzameling. Hoe kan al deze informatie echter goed beheerd worden?

Bij smart data komt het erop aan alles wat niet relevant is te verwijderen en een goede gegevenskwaliteit te verzekeren. Voor ondernemingen die hierin slagen, is het niet alleen eenvoudiger om hun bestaande klanten te behouden, maar ook om reclamecampagnes en promoties naar nieuwe klanten veel gerichter te maken.

Big vs smart data - Bisnode bezorgt u relevante antwoorden en praktische inzichten

Wat zijn smart data?

Wat zijn smart data?

Smart data leiden tot goede beslissingen en transacties met klanten. Wanneer Bisnode het heeft over de overgang van big data naar smart data, betekent dit dat we uit de enorme hoeveelheden aangemaakte gegevens de juiste elementen en analyses halen op het juiste moment. Op die manier kunt u weloverwogen beslissingen nemen met een positieve impact op uw business.

Een op gegevens gebaseerde strategie en doordachte beslissingen op basis van de juiste informatie stimuleren de activiteiten van alle ondernemingen. Dit vereist slimme gegevens die aangeven wanneer u met wie over welk onderwerp moet communiceren.

Hoe smart data uw activiteiten kunnen boosten

Hoe smart data uw activiteiten kunnen boosten

 • Bereik de klanten die u wilt
  Door meer doelgerichtheid kan uw onderneming haar aanbiedingen en promoties personaliseren. Vroeger was het vaak moeilijk om betrouwbare informatie te vinden voor gerichte marketing, wat leidde tot brede segmenten in plaats van duidelijk gedefinieerde doelgroepen. Nu is het echter mogelijk om de personen achter de cijfers te achterhalen, en hun interesses en koopgedrag te weten te komen.
 • De klantenervaring personaliseren
  De kans is bijzonder klein dat alle ongehuwde dertigers die in een grote stad wonen, dezelfde interesses, aankooppatronen en levensstijl hebben. Dankzij smart data gebeurt de interactie zoals de klant dat zelf wil, wat een betere service en voorstellen op maat oplevert. In plaats van op uw gevoel af te gaan kunt u uw activiteiten baseren op feiten afkomstig uit de beschikbare gegevens.
 • Bestaande klantenrelaties uitbouwen
  Er is een gouden regel die zegt dat 80% van uw verkoop gerealiseerd wordt bij 20% van uw klanten. Weet u hoe dit zit voor uw klantenportefeuille? Bisnode kan uw klantenbestand segmenteren, zodat u duidelijk ziet aan welke klantenrelaties u moet werken en welke u links mag laten liggen. Door de geschiedenis van de aankooppatronen te analyseren, kunnen we ook aangeven wat u wanneer en op welke manier moet aanbieden aan welke klanten.
 • Blik op de toekomst
  Hoe groot is de kans dat uw leveranciers de komende maanden failliet gaan? Wat wordt de volgende aankoop van een klant? Slimme gegevens bieden u een kijk op de toekomst en helpen uw bedrijf om de juiste boodschap te gebruiken op het juiste moment.


WE WETEN DAT UW BUURMAN ZAL VERHUIZEN

Met smart data kunnen we het gedrag van consumenten voorspellen
meer informatie