Menu

Impact van dubbele data op klantentrouw en omzet

Schadelijke invloed

DreamingU kent uw markt, u kent uw klanten en u hebt deze optimaal gesegmenteerd. Trouwe klanten worden geïdentificeerd en krijgen een betere service dan andere klanten. Als een klant als trouwe klant wordt geïdentificeerd, dan duiden uw medewerkers die aan in de database. Zo weet iedereen in de toekomst dat deze klant recht heeft op een extra dienstverlening. U communiceert naar uw klant dat hij in de toekomst recht heeft op deze premium dienstverlening en bent ervan overtuigd dat niks nog tussen u en deze trouwe klant kan komen.

Allemaal goed en wel, maar wat als uw database dubbels bevat? Een banale fout als deze kan uw relatie met uw klant wel eens verpesten. Doordat uw database dubbels bevat, is uw klant in twee segmenten aanwezig: het premium segment en het gewone segment. Als één van uw medewerkers net de verkeerde “record” van de klant selecteert, dan is het goed mogelijk dat uw trouwe klant niet de dienstverlening krijgt waar hij recht op heeft, de dienstverlening die hij verwacht. De klachten zullen niet lang op zich laten wachten en u moet hemel en aarde bewegen om deze klant terug tevreden te stellen. En dat allemaal door een dubbel in uw database.

Nog meer mogelijke schade

Dubbels in uw database kunnen nog meer schade aanrichten. Stel dat u producten aan de horeca verkoopt. Dat is een heel volatiele sector met veel faillissementen. Maar gelukkig zijn uw medewerkers zich hiervan bewust en wordt elk negatief signaal in uw database gezet zodat er aan insolvabele klanten niet meer wordt verkocht. Maar ook hier spelen dubbels in uw database een cruciale rol.
Als uw database nog een dubbel record bevat van een insolvabele klant, dan is het perfect mogelijk dat uw medewerkers zich op de verkeerde “record” baseren en toch aan deze klant blijven verkopen en leveren.

Makkelijk op te lossen

Zo ziet u maar wat de impact van dubbels in uw database kan zijn. De oplossing van dit probleem is echter niet complex. Door gebruik te maken van de juiste tools bij de invoer van de nieuwe data in uw database, kan u dubbels, en de nefaste gevolgen daarvan, voorkomen.

 

gilsDavid Van Gils
Expert BtB @Bisnode

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone