Menu

Bisnode neemt Big Data bedrijf over

Om haar leadership in het domein van Data & Analytics te versterken, heeft Bisnode het bedrijf Swan Insights overgenomen en hiermee haar capaciteit in Big data Analytics sterk uitgebreid.

De Bisnode groep, Europses leider op gebied van Data & Analytics, investeert in de versterking van haar Big Data Analytics capaciteit door de overname van Swan Insights, gevestigd in Brussel.
Swan insights is een jong en innovatief bedrijf, meerdere keren bekroond, dat een nieuwe generatie van Business Information Oplossingen aanbiedt en actief is op de Belgische, Luxemburgse, Duitse en Britse markt.

”De verwerving van Swan Insights laat Bisnode toe om de producten en oplossingen te ontwikkelen die vereist worden door een snel evoluerende markt met integratie van de meest geavanceerde technologieën op vlak van Big Data en Data Science. Swan beschikt over een belangrijke ervaring in machine learning, predicitve analytics en Natural Language Processing evanals in massale dataverwerving. Het bedrijf heeft een zeer efficiente cultuur van onderzoek en ontwikkeling opgebouwd, waarbij data scientists en busniness ingenieurs betrokken worden in de kern van het innovatieproces. Deze overname zal Bisnode ondersteunen in haar strategische transformatie en een belangrijke meerwaarde bieden aan haar lokale zowel als aan haar globale klanten”, zegt Marcus Hartmann, directeur Big Data Analytics bij de Bisnode Groep.

Swan Insights werd opgericht in 2013 en bestaat momenteel uit een team van 13 medewerkers.
Het bedrijf werd reeds meerdere keren beloond voor haar innoverende activiteiten en werd van bij de oprichting ondersteund door het Brussels Hoofdstelijk Gewest via diverse investeringen en subsidies.

”Toetreden tot een gevestigde internationale groep zoals Bisnode is een natuurlijke evolutie voor Swan. Swan heeft technologieën en methodologieën ontwikkeld die perfect passen in de strategische ambities van de Bisode groep, die deze op de best mogelijke manier zal kunnen exploiteren dankzij haar middelen en haar talentvolle medewerkers. We kijken er naar uit om te kunnen bijdragen aan het succes van de groep”, aldus Laurent Kinet, mede-oprichter en CEO van Swan Insights.

De overname van Swan Insights is een onderdeel van de Key Initiative inzake Big Data van de Bisnode groep, dat zich richt naar de implementatie van een sterke deskundigheid in Advanced Analytics op wereldwijde schaal.

VOOR MEER INFORMATIE, CONTACTEER:
Marcus Hartmann, Bisnode Group Director Big Data Analytics
Mobile: +49 170 2172100
E-mail: marcus.hartmann@bisnode.com

Frédéric Vandendris, Director Marketing, Consulting and Finance, Bisnode Belgium
Tel: +32 (0)2 555 97 84
E-mail: frederic.vandendris@bisnode.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone